ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

ΕΚΤ Διεθνές Συνέδριο 2013

logo

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει στην Αθήνα (16-18 Οκτωβρίου 2013) το Διεθνές Συνέδριο “Ανοικτή Πρόσβαση @ ΕΚΤ”, το τρίτο κατά σειρά ενός κύκλου διεθνών συνεδρίων με αντικείμενο την Ανοικτή Πρόσβαση στην επιστημονική γνώση. Το συνέδριο, που πραγματοποιείται από το 2008 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, αποτελεί σημείο συνάντησης για ειδικούς σε θέματα Ανοικτής Πρόσβασης, για εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στη χάραξη πολιτικών έρευνας, για ερευνητές, για φοιτητές, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την Ανοικτή Πρόσβαση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το συνέδριο χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες, η πρώτη αφορά την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα και η δεύτερη είναι το τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου MedOANet.

Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα, 16 Οκτωβρίου

Η ενότητα αυτη εξετάζει τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα. Επικεντρώνεται στο έργο και σε σχετικές πρωτοβουλίες φορέων από την Ελλάδα με αντικείμενο τα ανοικτά δημόσια δεδομένα και τις εφαρμογές τους, την ανοικτή διακυβέρνηση, την ανοικτή εκπαίδευση και την ανοικτή έρευνα. Στην ενότητα αυτή γίνονται δεκτές περιλήψεις για παρουσιάσεις ή/και πόστερ που θα υποβληθούν σε διαδικασία αξιολόγησης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων είναι η 31η Αυγούστου και αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή περιλήψεων παρουσιάσεων βρίσκονται εδώ:  Υποβολή Περιλήψεων

Το τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου MedOANet, 17-18 Οκτωβρίου

Η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου (17-18 Οκτωβρίου) περιλαμβάνει το τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου MedOANet (www.medoanet.eu). Το έργο συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και προωθεί την εφαρμογή εθνικών πολιτικών για την Ανοικτή Πρόσβαση ανάμεσα στα κράτη της Μεσογείου. Το τελικό συνέδριο του MedOANet θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου, εντάσσοντάς τα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο των πολιτικών για την Ανοικτή Πρόσβαση και θα αποτελέσει βήμα για συζήτηση της προόδου της εφαρμογής των πολιτικών για την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ευρώπη. Εδικότερα, το συνέδριο του MedOANet θα εστιάσει στις καλές και αποτελεσματικές πρακτικές σχετικά με την εφαρμογή πολιτικών Ανοικτής Πρόσβασης από φορείς χρηματοδότησης και διεξαγωγής έρευνας στην Ευρώπη και αλλού στον κόσμο, καθώς και στην συμβολή της Ανοικτής Πρόσβασης στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας.

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανοικτή Πρόσβαση @ ΕΚΤ  θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου της έρευνας και της Ανοικτής Πρόσβασης. H εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/events/live.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη, απαιτείται όμως online εγγραφή. (Φόρμα Εγγραφής). Σε όσους συνέδρους το επιθυμούν θα παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.

 

Leave a Comment