ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Diplohack Athens: Ανοίγοντας το “μαύρο κουτί” της Ευρώπης

FB_cover_imageΠώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα Ανοιχτά Δεδομένα για τη δημιουργία νέων καινοτόμων υπηρεσιών και εργαλείων; Πώς μπορούν τα Ανοιχτά Δεδομένα να λειτουργήσουν ως καταλύτης στη διαχείριση κρίσεων και στην ενεργή εμπλοκή φορέων; Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο διαφανή τη διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός της Ε.Ε.; To Diplohack έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Το Impact Hub Athens σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα hackathon με στόχο την παραγωγή ιδεών για την προώθηση της διαφάνειας στην Ευρώπη, στις 8–10 Απριλίου, στο Orange Grove.

Τα Ανοιχτά Δεδομένα (Open Data) έχουν τη δύναμη να απελευθερώσουν την καινοτομία και να αναδιαμορφώσουν κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ο ρόλος των ενεργών πολιτών είναι παραπάνω από κρίσιμος σε αυτή τη διαδασία, καθώς οι πολίτες είναι αυτοί που μπορούν να διασφαλίσουν  και να ελέγξουν τη σωστή χρήση και αξιοποίηση της πληροφορίας από τα κέντρα αποφάσεων. Είσαι ερευνητής, διπλωμάτης, developer, δημοσιογράφος, κοινωνικός επιχειρηματίας, designer ή απλά ενεργός πολίτης; Πάρε μέρος στο Diplohack Athens και  διεκδίκησε ένα ταξίδι στο πρώτο European Transparency Camp στο Άμστερνταμ!

Το Diplohack Athens αποτελεί μέρος μιας σειράς από hackathons που ήδη διενεργούνται σε όλη την Ευρώπη. Τα hackathons ξεκίνησαν ως “απάντηση” σε ένα κάλεσμα του Ολλανδού υπουργού εξωτερικών, κ. Bert Koenders, ο οποίος  προκάλεσε τους πολίτες της Ε.Ε. να «ρίξουν φως στο μαύρο κουτί των Βρυξελλών». Πάρε μέρος στο Diplohack Athens και συνδιαλέξου με τους Diplohackers από όλη την Ευρώπη!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Hackathon και τη συμμετοχή σας μπορείτε να βρείτε στα:

www.diplohack.org
https://www.eventbrite.com/e/diplohack-athens-opening-europes-black-box-tickets-23103057868
www.transparencycamp.eu
https://www.facebook.com/events/244506839223140/
https://www.facebook.com/DiploHack/

Leave a Comment