ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Δράση Αξιολόγησης Συνόλων Ανοιχτών Δεδομένων στην Θεσσαλονίκη!

openthess_afissaH ομάδα εργασίας OpenThessaloniki καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται και μοιράζονται το όραμα μιας Ανοιχτής Πόλης να συμμετέχουν στη ζωντανή Δράση Αξιολόγησης Συνόλων Ανοιχτών Δεδομένων! Η Δράση θα συντελεστεί σε δύο στάδια:

  • το Σάββατο 25.06 στις 11:00 στο TechMinistry θα γίνει η Αξιολόγηση και
  • την Τετάρτη 29.06 στις 18:00 στο TechMinistry το κλείσιμο της Αξιολόγησης και η εξαγωγή των Αποτελεσμάτων.

Από τις αρχές αυτού του χρόνου, η ομάδα OpenThessaloniki μελέτησε και δημιούργησε μια μεθοδολογία για τον έλεγχο και την αξιολόγηση κάθε (σύγχρονου ή μελλοντικού) δημόσια προσφερόμενου Συνόλου Δεδομένων. Τη μέθοδο αυτή θέλουμε να δοκιμάσουμε και να τεστάρουμε όλοι μαζί αξιολογώντας τα Σύνολα Ανοιχτών Δεδομένων που προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης αυτό το Σάββατο 25/06 στο χώρο του Tech Ministry.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: ο εθελοντής αξιολογητής ανοίγει τη Φόρμα Αξιολόγησης στην οθόνη του, επιλέγει ένα Σύνολο Δεδομένων του Δήμου που τον ενδιαφέρει, το ανοίγει κι αυτό στην οθόνη του, και εξετάζοντας το Σύνολο Δεδομένων απαντά σε κάθε μια ερώτηση της φόρμας και βαθμολογεί το Σύνολο Δεδομένων. Στο τέλος, η ομάδα OpenThessaloniki θα συγκεντρώσει όλα τα αποτελέσματα και θα συντάξει μια Αναφορά Αποτελεσμάτων, η οποία θα σταλεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα συνάντησης 25/06

  • 11:00 – 11:15. Παρουσίαση της μεθοδολογίας Αξιολόγησης Ανοιχτών Δεδομένων
  • 11:15 – 11:30. Demo χρήσης ενός συνόλου Ανοιχτών Δεδομένων
  • 11.30 – 14:00. Hands on!

Δηλώστε το ενδιαφέρον να συμμετέχετε στη δράση εδώ!

Συμμετέχοντας στη ζωντανή εθελοντική αξιολόγηση βοηθάτε να προχωρήσουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο κοντά στην Ανοιχτή Πόλη, που όλοι οραματιζόμαστε.

Και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη φόρμα και δεν μπορούν να παρευρεθούν στη συνάντηση, ή όσους θέλουν να έρθουν “διαβασμένοι” στη συνάντηση, επισυνάπτουμε όλο το απαραίτητο υλικό:

Σας περιμένουμε!

 

Πηγή: http://openthessaloniki.org

Leave a Comment