ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός της ημερίδας κατάρτισης του European Open Data Leaders Network (EODLN)

Στις 22 Νοεμβρίου 2016, στελέχη του Ευρωπαϊκού Open Data Network (EODLN)  συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες. Μια επιλεγμένη ομάδα από δέκα Ευρωπαίους  που εργάζονται με τα Ανοιχτά Δεδομένα, έλαβαν  μέρος σε μια ημερίδα κατάρτισης και ομότιμης υποστήριξης, η οποία πραγματοποιήθηκε από Open Data Institute (ODI) και υποστηρίχθηκε από το  European Data Portal . Το  EODLN είναι η ευρωπαϊκή εκδοχή του επιτυχημένου Open Data Leaders Network του ODI.

edpodi-logo-xlg

Μέσα από διαδραστικές συζητήσεις και την ανταλλαγή εμπειριών από τη χρήση Ανοιχτών δεδομένων στο έργο τους, οι συμμετέχοντες έλαβαν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εργαλεία για να οδηγήσουν αποτελεσματικά, τις διάφορες πρωτοβουλίες Ανοιχτών δεδομένων και να μοιραστούν ιδέες με τους ομότιμους τους. Η πρώτη συνεδρία επικεντρώθηκε στον καθορισμό της καινοτομίας και συζήτησε επιτυχημένα παραδείγματα καινοτομίας στην κυβέρνηση. Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν,  σχετίζονταν με το πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αυτά τα παραδείγματα στις δικές τους οργανώσεις και το πώς θα είναι εφικτή η αλλαγή με τα Ανοιχτά δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης , παρουσιάστηκαν  διάφορες  short case studies,  με ιδιαίτερη έμφαση στην Ανοικτή καινοτομία δεδομένων, την εμπλοκή των χρηστών και στο πλαίσιο πίσω από τη ωριμότητα των Ανοιχτών Δεδομένων. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνθηκαν να βρουν λύσεις για τις δικές τους οργανώσεις, με βάση τις ενεργές συζητήσεις και την καινοτόμα σκέψη.

brainstorming-ideas-to-promote-open-data-760x430

Η τρίτη συνεδρία εστίασε στο πώς τα Ανοιχτά Δεδομένα μπορούν να προσφέρουν οφέλη σε όλα τα επόμενα χρόνια, ενώ στη τέταρτη και τελευταία συνεδρία διερευνήθηκαν διαφορετικοί τρόποι για να πως θα εφαρμοστεί στην πράξη , η γνώση που αποκομίστηκε από το εργαστήριο.

Επίσης, το 2017 αρκετά εργαστήρια EODLN θα διοργανωθούν από την Ευρωπαϊκή πύλη δεδομένων. Εάν έχετε μια σημαντική θέση στην διοίκησης  του οργανισμού σας και ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε ένα από αυτά τα εργαστήρια,  δείτε την τελευταία ενότητα ειδήσεων του EDP να ξέρετε πότε θα λάβει χώρα η επόμενη ημερίδα.

Πηγή άρθρου: https://www.europeandataportal.eu/

Leave a Comment