ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

YDS Hackathon / Digiwhist Workshop – Δηλώσεις Συμμετοχής

Το ευρωπαϊκό έργο YourDataStories σε συνεργασία με το έργο Digiwhist και το INNOVATHENS – τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν μία κοινή εκδήλωση στις 20 Οκτωβρίου 2017. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα ολοήμερο hackathon κι ένα εργαστήριο και απευθύνεται σε στελέχη του Δημοσίου Τομέα, δημοσιογράφους, προγραμματιστές, ερευνητές και στελέχη φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα δύο έργα και οι πλατφόρμες και τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί σε αυτά. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν είτε στο YDS hackathon το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και εφαρμογών κάνοντας χρήση του YDS API (απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές και ερευνητές) ή στο εργαστήριο αξιολόγησης της πλατφόρμας Opentender.eu, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο όγκο δεδομένων δημοσίων συμβάσεων από όλη την ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλούνται να φέρουν τα δικά τους κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και ταμπλέτες.  Ελαφρύ γεύμα, καφέδες και αναψυκτικά θα προσφέρονται στο χώρο διεξαγωγής του hackathon και του εργαστηρίου.

Ειδικότερα για το YDS hackathon, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μελετήσουν το υλικό που υπάρχει εδώ με πληροφορίες σχετικά με το API και ενδεικτικά παραδείγματα χρήσης του.  Παρόλο που οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να εμπνευστούν και να υλοποιήσουν τις δικές τους προτάσεις, εδώ μπορούν να βρουν κάποιες ενδεικτικές ιδέες για πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να αναπτύξουν.

Στις τρεις κορυφαίες προτάσεις θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά Βράβευσης. Κατά τη διακριτική ευχέρεια των διοργανωτών, οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν ένα συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών με σκοπό την ανάπτυξη της ιδέας τους σε ένα πλήρες τεχνολογικό εργαλείο έτοιμο για χρήση από το κοινό. Για το σκοπό αυτό θα λάβουν χρηματοδότηση. Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη λήξη των εργασιών του hackathon από κριτική επιτροπή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει διαθέσιμο εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το hackathon και το εργαστήριο μπορείτε να στείλετε email στο ydshackathon@eellak.gr

Για να συμμετέχετε στο hackathon και στο εργαστήριο εγγραφείτε  εδώ.

One thought on “YDS Hackathon / Digiwhist Workshop – Δηλώσεις Συμμετοχής

Leave a Comment