ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η τρίτη έκδοση του Open Data Goldbook από το European Data Portal είναι διαθέσιμο

Το Open Data Goldbook είναι ένας πρακτικός οδηγός που δημιουργήθηκε από το European Data Portal για να καθοδηγήσει τους οργανισμούς στην εφαρμογή των ανοικτών δεδομένων.

Στο Open Data Goldbook  μπορείτε να διαβάσετε για τους τρόπους οικοδόμησης μιας στρατηγικής Ανοιχτών Δεδομένων και τους τρόπους εφαρμογής μιας πρωτοβουλίας ανοιχτών δεδομένων. Ακόμα γίνεται μια αναλυτική αναφορά στο τι χρειάζεταιγια να δημιουργηθεί ένας κύκλος ζωής ανοιχτών δεδομένων  και στους τρόπους  διασφάλισης της επιτυχίας τους.

Πριν από λίγες ημέρες το European Data Portal έκανε διαθέσιμη  την τρίτη και τελευταία έκδοση του Open Data Goldbook για διαχειριστές δεδομένων και κατόχους δεδομένων παρουσιάζοντας πρακτικές οδηγίες που βοηθούν τους διαχειριστές δεδομένων και τους κατόχους δεδομένων από δημόσιους οργανισμούς να εφαρμόσουν και να βελτιώσουν μια επιτυχημένη στρατηγική Ανοιχτών Δεδομένων. Το Open Data Goldbook προσφέρει χρήσιμες προσεγγίσεις και πλαίσια, υποστηριζόμενα από διάφορες βέλτιστες πρακτικές και παραδείγματα από τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες Open Data.

Το Open Data Goldbook δημοσιεύεται με ανοιχτή άδεια. Μπορείτε να διαβάσετε και μοιραστείτε το Open Data Goldbook από εδώ.

Πηγή άρθρου: https://www.europeandataportal.eu/

Leave a Comment