ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινάει αύριο το 1ο Ηealth Datathon

Ξεκινάει αύριο το  1ο Ηealth Datathon  το οποίο διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας(ΕΕΜΕΠΥ).

Στο 1ο Health Datathon, στα πρότυπα ανάλογων δράσεων στο εξωτερικό, θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα, διαφορετικές ομάδες (όπως προγραμματιστές, στατιστικοί και επαγγελματίες υγείας), να συνεργαστούν σε αναπάντητα ερωτήματα τόσο στον κλινικό τομέα όσο και στον τομέα διοίκησης υπηρεσιών υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν και θα εξασκηθούν πρακτικά με νέες μεθόδους στην έρευνα και καινοτομία, βασισμένες στην χρήση μεγάλων δεδομένων (big data), πολιτικών ανοικτών δεδομένων υγείας και τις προοπτικές τους ως εργαλεία διεπιστημονικής εκπαίδευσης.

Το Ηealth Datathon ξεκινάει αύριο Πέμπτη 16/05 στην αίθουσα ΠΕΛΛΑ του Divani Caravel Hotel στο πλαίσιο του 45ου ΕΠΙΣ , όπου οι ομάδες, οι μέντορες και οι εθελοντές θα παρακολουθήσουν το φροντιστήριο για το Datathon, και συνεχίζεται την Παρασκευή 17 Μαΐου & Σάββατο 18 Μαΐου στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις ομάδες τους και θα βάλουν σε πράξη τις ιδέες τους.

Στο Datathon θα υπάρχουν διαθέσιμα σύνολα ανωνυμοποιημένων δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απο την ΗΔΙΚΑ και του Συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Β.Ι) του Υπουργείου Υγείας.

Η βράβευση των καλύτερων ομάδων του Health Datathon θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), κατά την τελετή λήξης του 45ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://healthdatathon.ellak.gr/

Leave a Comment