ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα στο MyData Hub Greece στα πλαίσια της Fosscomm 2019: Σάββατο 12/10 – Λαμία


MyData Hub Greece meetup

Ο Θόδωρος Καρούνος και ο Μιχάλης Βαφόπουλος σας προσκαλούν τo Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ώρα 12:00, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική, Αιθ. 3 (1ος Όροφος), Παπασιοπούλου 2-4, 35131 Λαμία (https://tinyurl.com/y3cylzb3) για μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων σε μια fair data economy. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός κόμβος MyData Greece, απευθείας από το Ελσίνκι όπου παρέστη στο μεγάλο συνέδριο, MyData2019, θα πραγματοποιήσει συνάντηση προκειμένου να ενημερώσει και να ανοίξει την συζήτηση για τις δράσεις της παγκόσμιας κοινότητας MyData, σχετικά με το παρόν και το μέλλον της ρύθμισης, διαχείρισης και αξιοποίησης των προσωπικών δεδομένων.

Σκοπός:

Ο σκοπός της συνάντησης είναι διττός. Αφενός να εξετάσει τις τεχνολογικές, επιχειρηματικές και κοινωνικές διαστάσεις και τάσεις στη διαχείριση και την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων, και αφετέρου να εξερευνήσει πεδία ενδιαφέροντος για την ελληνική κοινότητα ανοιχτού λογισμικού, να εντοπίσει ευκαιρίες και να σχεδιάσει τεχνολογικές λύσεις ‘fair data economy’, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας. Προς επίτευξη των ανωτέρω σκοπών, ο ελληνικός κόμβος MyData Greece, στοχεύει στην άμεση έναρξη σχετικών πιλότων. 

Σε ποιούς απευθύνεται; 

Η ημερίδα απευθύνεται στην κοινότητα ανοιχτού λογισμικού, σε επιχειρήσεις και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με ιδέες και προτάσεις στη δημιουργία ανθρωποκεντρικών δομών και υπηρεσιών στο χώρο του διαδικτύου και των τεχνολογιών αιχμής. 

Τι είναι το MyData

Η βραβευμένη διεθνής πρωτοβουλία MyData (https://mydata.org/) ξεκίνησε το 2016 ως ένα συνέδριο συνάντησης των διαφορετικών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των προσωπικών δεδομένων στην κορυφή της ατζέντας τόσο των ερευνητικών όσο και των επιχειρηματικών και των πολιτικών διεργασιών.  


Σήμερα αποτελεί πλέον έναν αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό με την επωνυμία MyData Global με παρουσία στην χώρα μας μέσω του MyData Greek Hub τον οποίο έχει αναλάβει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος του διεθνούς οργανισμού Mydata είναι η αναδιαμόρφωση του οικοσυστήματος των προσωπικών δεδομένων, εισάγοντας την παραδοχή πως όλοι οι άνθρωποι, τα υποκείμενα της επεξεργασίας, θα πρέπει να έχουν τον τελικό και πλήρη έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει διαμορφώσει και επεκτείνει ένα ρεαλιστικό κατανεμημένο οικοσύστημα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων, βασισμένο σε μία θεωρητικά θεμελιωμένη αρχιτεκτονική και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις.

Leave a Comment