ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το geodata.gov.gr σε μερικούς μήνες θα είναι ο πιο σύγχρονος κατάλογος ανοικτών γεωχωρικών δεδομένων σε όλο τον κόσμο!

images2 Το geodata.gov.gr σε μερικούς μήνες θα είναι ο πιο σύγχρονος κατάλογος ανοικτών γεωχωρικών δεδομένων σε όλο τον κόσμο! Μπορείτε να πάρετε μια πρόγευση των νέων δυνατοτήτων στo http://labs.geodata.gov.gr/.

Από το 2010, όταν το geodata.gov.gr ήταν παγκόσμια μόλις μία από τις οκτώ κυβερνητικές πύλες ανοικτών δεδομένων, μέχρι σήμερα έχει προσφέρει Ελληνικά ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα σε 389.000 μοναδικούς επισκέπτες από 146 χώρες. Στο διάστημα αυτό έχει συνεισφέρει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση πόρων από τη Δημόσια Διοίκηση, την ενίσχυση της έρευνας, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε εσάς, τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που εργάζονται εντατικά για το άνοιγμα της δημόσιας γεωχωρικής πληροφορίας.

Σε μερικούς μήνες το geodata.gov.gr θα αλλάξει εντελώς εμφάνιση και λειτουργία, προσφέροντας σημαντικά καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επαγγελματίες. Κυριότερα όμως, θα κάνει εξαιρετικά ευκολότερη, ταχύτερη και απλούστερη τη διάθεση ανοικτών δεδομένων.

Για να προετοιμάσουμε καλύτερα τη μετάβαση στη νέα έκδοση του geodata.gov.gr χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας! Αν προσφέρετε ήδη ανοικτά δεδομένα ή θέλετε να προσφέρετε ανοικτά δεδομένα, σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: http://goo.gl/eysHcp

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για τις νέες τεχνικές δυνατότητες που θα προσφέρονται, τη διαδικασία ανάρτησης δεδομένων, καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα σας βοηθήσουν στο έργο σας.

Leave a Comment