ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

MyData 2017: 30 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου (Ταλίν & Ελσίνκι): Ένα συνέδριο για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και τα ψηφιακά δικαιώματα

Το συνέδριο MyData είναι μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων που συνδυάζει τις ανάγκες της βιομηχανίας για δεδομένα με τα  ψηφιακά ανθρώπινα δικαιώματα. Το περσινό συνέδριο MyData 2016 συγκέντρωσε ένα διεθνές κοινό 1000 ατόμων από επιχειρήσεις, την ερευνητική κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών και την κυβέρνηση να διαμορφώσει τις βασικές αρχές για το πώς τα προσωπικά δεδομένα διοικούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

mydata2017_logo_horizontal_tiny

Τα προσωπικά δεδομένα αποκτούν ολοένα και πιο σημαντική κοινωνική, οικονομική και πρακτική αξία.  Ο γενικός κανονισμός προστασίας δεδομένων της ΕΕ  που ψηφίστηκε πρόσφατα, αλλάζει το τοπίο μέσα στο οποίο λειτουργούν οι οργανισμοί. Οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο είναι απασχολημένοι με τη διερεύνηση των δυνατοτήτων των προσωπικών δεδομένων και ολόκληρες βιομηχανίες, όπως η ενέργεια, η υγεία και η χρηματοδότηση, έχουν ήδη διαταραχθεί από την αυτή την τάση.

Σκοπός αυτού του συνεδρίου είναι να μάθουν από και να μοιραστούν οι συμμετέχοντες την εμπειρία τους σχετικά με το σημερινό τοπίο και να αναδειχτεί ο μελλοντικός χάρτης πορείας του αναδυόμενου κόσμου της ανθρωποκεντρικής διαχείρισης προσωπικών δεδομένων. Το συνέδριο θα διαρκεί 3 μέρες και διεξάγεται σε 2 πόλεις της Ευρώπης: Στις 30 Αυγούστου στο Ταλίν διεξάγονται διάφορα workshop, ενώ τις επόμενες 2 ημέρες (1 & 2 Σεπτεμβρίου) στο Ελσίνκι θα διεξαχθεί το κύριο μέρος του συνεδρίου.

 

mydataprog

Στο συνέδριο θα υπάρχουν 12 θεματικές ενότητες, και η προθεσμία για την υποβολή ομιλιών είναι η 30η Μαρτίου 2017:

01: MyData nuts and bolts
02: GDPR – the new black
03: Case studies
04: Ethical Processing of MyData
05: Insights to consumer behavior
06: Global landscape
07: Human approaches to consent
08: Roadmap for personal data markets
09: Technical building blocks
10: Sharing data without privacy compromises
11: Design + personal data?
12: Our data

Διαβάστε περισσότερα για το συνέδριο MyData 2017 στην κεντρική ιστοσελίδα του συνεδρίου

Leave a Comment