ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για συμμετοχή για ομάδες και μέντορες στο πρώτο Hacking Health Athens Hackathon (8, 9 & 10 Φεβρουαρίου 2019)

To πρώτο Hacking Health Athens Hackathon διοργανωνεται στις  8, 9 & 10 Φεβρουαρίου 2019  με διοργανωτές το Health Forum και το Biomimicry Greece Research & Innovation και συνδιοργανωτές, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ.ΛΑΚ. και την Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ). όπυ οι  συμμετέχοντες θα αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις για την προώθηση των ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Με σημείο εκκίνησης τον ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας και το Συνοπτικό Ιστορικό Ασθενή (IPS) οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν ιδέες μέσα σε ένα τριήμερο και να κερδίσουν βραβεία στήριξης και προώθησης της ομάδας τους.

Μερικές ιδέες για ανάπτυξη

 

  • Απεικόνιση (user experience) της πληροφορίας στο IPS για διαφορετικούς χρήστες (ιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς, οργανισμού…)
  • Διευρυμένη χρήση του IPS, π.χ. για εμβολιασμό, τα μείζονα χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης και η υπέρταση, για ειδικές ομάδες του πληθυσμού π.χ. ηλικιωμένους, παιδιά, εγκύους, μωρά, νήπια, εφήβους, κτλ. ή/και συγκεκριμένες ομάδες ασθενών π.χ. ογκολογικούς ασθενείς, επιβιώσαντες του καρκίνου, ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, ή/και για διαχείριση του πόνου, χρήση οπιοειδών, σπάνια νοσήματα…)
  • Εργαλείο Υποβοήθησης Αποφάσεων για επαγγελματίες υγείας (π.χ. αντενδείξεις σε συγχορήγηση φαρμάκων)
  • Ανάπτυξη εφαρμογών (apps) που να περιέχουν το IPS για άτομα με ορισμένο ιατρικό προφίλ (π.χ. ευαλωτότητα, Διαβήτη, Υπέρταση)
  • Ανάπτυξη εφαρμογών (apps) που να περιέχουν το IPS για ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένους, παιδιά, εγκύους, άτομα ευαισθητοποιημένα για την υγεία κλπ.)

 

Αιτήσεις συμμετοχής

Στο Hackatho , o καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ομιλίες της Παρασκευής και τις τελικές παρουσιάσεις την Κυριακή το απόγευμα, και να αλληλεπιδράσει με τους συμμετέχοντες  Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής και στη συνέχεια να συνδεθούν στο Sparkboard για να ανεβάσουν το έργο ή την ιδέα τους ή να συμμετάσχουν σε έργα που έχουν προτείνει άλλες ομάδες /συμμετέχοντες.

Συμμετοχή ως κριτής ή μέντορας

Οι μέντορες κατά την διάρκεια του hackathon, είναι εκείνοι που καθοδηγούν και δίνουν πολύτιμες συμβουλές στις ομάδες των διαγωνιζομένων, στους τομείς της ειδικότητας τους και της επαγγελματικής τους εμπειρίας. Επαγγελματίες της υγείας, επιστήμονες, ασθενείς, επιχειρηματίες, μηχανικοί, και σχεδιαστές, ή και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται για τον τομέα της υγείας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο https://hacking-health.org/el/hackathon-athens-2019/

Το Hackathon πραγματοποιείται με την υποστήριξη των HL7 Foundation Europe – Trillium II, HL7 Hellas και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ) και τελεί υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Leave a Comment