ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ανοικτά δεδομένα για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

opendata1Σε ένα ακόμα βήμα ανοικτής διάθεσης δημόσιων δεδομένων προχώρησε ο δήμος Αθηναίων. Με μια online εφαρμογή, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Νόμου 4305/2014  περί “Ανοικτής διάθεσης και περαιτέρω χρήσης εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα”, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να πλοηγηθούμε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου.

Στην εφαρμογή αυτή, εύκολα κάποιος μπορεί να αναζητήσει οποιαδήποτε επιχείρηση. Στο χάρτη της Αθήνας που θα εμφανιστεί μπορούμε να επιλέξουμε μία ή περισσότερες οδούς ώστε να μας εμφανίσει την λίστα με τις επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί. Η προβολή των στοιχείων κάθε καταχώρησης περιλαμβάνει τον αριθμό αδείας, το ιστορικό αδειοδότησης, το πλήρες κείμενο της άδειας, άδειες μουσικής, τετραγωνικά κατάληψης κοινόχρηστου χώρου κα.

Το link της εφαρμογής βρίσκεται εδώ. Για τους προγραμματιστές ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει την λίστα σε ανοιχτά δεδομένα υπό την άδεια CC BY-NC-ND 3.0

Αυτή η προσπάθεια αποτελεί υλοποίηση μιας στρατηγικής με κατεύθυνση την προώθηση της διαφάνειας και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας την οποία ακολουθούν πολλοί δήμοι στην χώρα μας, όπως αναμένεται να ακολουθήσουν και ακόμα περισσότεροι.

Leave a Comment