ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός του crowdhackathon #Insurance

Στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2016 διοργανώθηκε στο INNOVATHENS – Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ο διήμερος διαγωνισμός καινοτομίας  Crowdhackathon #Ιnsurance  με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products – MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης.  Το Crowdhackathon #Insurance 2016 διοργανώθηηκε από την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, την Ethosmedia  και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS , στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon.

14502775_1130193970392186_2100988118489693563_n

Δεκαέξι ομάδες και συνολικά πάνω από πενήντα άτομα πέρασαν δύο ημέρες προσπαθώντας να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα στο χώρο των ανοικτών δεδομένων και της ασφαλιστικής αγοράς.

 

crowdhackathon-insurance-2016-620x330-1475458166

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν ήταν κατά σειρά παρουσίασης: οι bitles, οι hatchlab, οι mindnodes, οι Anti-Gravity, οι TTA, οι Code Bras, οι Brogrammers, οι Lemur, οι Granberry, οι First Code Kit, οι Knights of the Coding Republic, οι DSG, οι Insurap, οι Insurangers, οι Cube και το PI Club. Με πεντάλεπτες παρουσιάσεις οι εν λόγω ομάδες προσπάθησαν να εξηγήσουν τις εφαρμογές τους στο κοινό, που το αποτελούσαν στελέχη της τεχνολογίας, της ασφαλιστικής αγοράς και δημοσιογράφοι.

Από τη διαδικασία παρουσίασης και την τελική αξιολόγηση βραβεύθηκαν οι εξής ομάδες:

Το 1ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα DSG, η οποία πρότεινε μια εφαρμογή για την αξιοποίηση όλων των δεδομένων που υπάρχουν στις ασφαλιστικές με στόχο τη διευκόλυνση των πελατών τους και τη δημιουργία νέων προϊόντων. Επιπλέον, η εφαρμογή περιλαμβάνει αξιολόγηση του οδηγού με scoring για καλύτερη τιμολόγηση, καθώς και διευρυμένη πλατφόρμα προσφοράς συμβολαίων.

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα Antigravity, η οποία παρουσίασε μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού που παρακολουθεί πώς οδηγείται το αυτοκίνητο και έχει οπτικοποιημένη εφαρμογή σε live χρόνο. Ένα προϊόν B2B που απευθύνεται στις εταιρείες.

Το 3ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα The Knights of Coding Republic και στην εφαρμογή της για διαχείριση ατυχημάτων, που απευθύνεται στον καταναλωτή, στις ασφαλιστικές εταιρείες και στο ελληνικό δημόσιο. Η εφαρμογή δίνει έμφαση και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαχείρισης του ατυχήματος.

Όλες τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του  crowdhackathon #Insurance, μπορείτε να τις βρείτε στο αποθετήριο του github που δημιουργήθηκε για το hackathon

 

Leave a Comment