ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ενημέρωση και Πρόσκληση Συμμετοχής: 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοικτών Δεδομένων «Βankofgreece Datathon 2023»

Με χαρά σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου διαγωνισμού ανοικτών δεδομένων (Bankofgreece Datathon 2023) που διοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με την ΕΕΛΛΑΚ το διήμερο 22-23 Απριλίου 2023 στο Innovathens.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη πρωτότυπων εφαρμογών που θα κάνουν χρήση των ανοικτών δεδομένων που παρέχει η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνδυασμό με άλλες πηγές και σύνολα δεδομένων, ώστε να δημιουργηθούν καινοτόμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προς τους πολίτες (B2C) και τις επιχειρήσεις (B2B) οι οποίες θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στους τομείς της αγοράς ακινήτων (real estate), του τουρισμού (tourism) και της τραπεζικής & νομισματικής ανάλυσης (bankingandfinancialanalysis).

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στο Bankofgreece Datathon 2023 δηλώνοντας συμμετοχή μέσω της φόρμας: https://bog.datathon.gr/dhloshsummetoxhs/. Κάθε ενδιαφερόμενο άτομο ή ομάδα ατόμων, εταιρεία, ή και φυσικό πρόσωπο είναι ευπρόσδεκτο να συμμετέχει στον διαγωνισμό, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας πρωτότυπες εφαρμογές που δίνουν καινοτόμες λύσεις στους τομείς προτεραιότητας του διαγωνισμού.

Μπορείτε να λάβετε μέρος κατά μόνας ή σε ομάδες. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί διαδικασία δημιουργίας ομάδων κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού για όσους το επιθυμούν.

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης έως και τις 20 Απριλίου 2023. Έχει προβλεφθεί ένα ενδιάμεσο – αλλά μη υποχρεωτικό στάδιο – υποβολής προτάσεων εφαρμογών και σχολιασμού τους από τα μέλη της ομάδας του διαγωνισμού.

Τα βραβεία του Βankofgreece Datathon 2023 έχουν ως εξής:

  1. 3.000 ευρώ
  2. 2.000 ευρώ
  3. 1.000 ευρώ

Οι ομάδες των μεντόρων και των διοργανωτών περιμένουν να σας γνωρίσουν από κοντά και να συνεργαστούν μαζί σας για την παραγωγή του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Σας περιμένουμε όλους το διήμερο 22-23 Απριλίου!

  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του διαγωνισμού:

https://bog.datathon.gr/

  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τον ακόλουθο σύνδεσμο μέχρι τις 20 Απριλίου 2023:

https://bog.datathon.gr/dhlosh-summetoxhs/

Υποστηρικτές

Leave a Comment