ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Ευρωπαϊκή προσέγγιση της Τεχνητής Νοημοσύνης και ο ρόλος των ανοικτών δεδομένων

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) δημιουργεί ευκαιρίες για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και η δημόσια υγεία. Ωστόσο, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ορίστηκε μια ευρωπαϊκή προσέγγιση για την τεχνητή νοημοσύνη . Ένα βασικό στοιχείο αυτής της προσέγγισης είναι να επιτραπεί η ανάπτυξη και η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης όπου οι δυνατότητες των δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό συνάδει με την οικοδόμηση μιας ανθεκτικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Δεκαετία .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταρτίσει ένα συντονισμένο σχέδιο για να επιτρέψει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη. Αυτό το σχέδιο προσδιορίζει τρεις βασικές ενέργειες που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση της ενιαίας αγοράς δεδομένων: απόκτηση, συγκέντρωση και κοινή χρήση γνώσεων πολιτικής για την τεχνητή νοημοσύνη. αξιοποιήστε τις δυνατότητες των δεδομένων. και να ενισχύσουν την κρίσιμη υπολογιστική ικανότητα. Αυτές οι ενέργειες ενισχύουν την αριστεία στην τεχνητή νοημοσύνη, ενισχύοντας με τη σειρά τους τις δυνατότητες της Ευρώπης να ανταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα σύνολο συμπληρωματικών, αναλογικών και ευέλικτων κανόνων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που δημιουργούνται από συγκεκριμένες χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό θα προσφέρει στην Ευρώπη πρωταγωνιστικό ρόλο στον καθορισμό του παγκόσμιου προτύπου χρυσού.Η Ευρωπαϊκή προσέγγιση της Τεχνητής Νοημοσύνης και ο ρόλος των ανοικτών δεδομένων

Μια σημαντική πτυχή του σχεδίου είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δεδομένων και η διασφάλιση ότι τα βασικά σύνολα δεδομένων υψηλής ποιότητας για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης σέβονται την ποικιλομορφία, δεν κάνουν διακρίσεις και χρησιμοποιούνται με τρόπο συμβατό με τον GDPR. Η πύλη data.europa.eu συμβάλλει στη δημιουργία ενός κοινού χώρου δεδομένων για την κοινή χρήση δεδομένων, ως πρώτο βήμα για την επίτευξη μιας ενιαίας αγοράς δεδομένων. Ο νόμος περί διακυβέρνησης δεδομένων ορίζει δίκαιους και σαφείς κανόνες και η Επιτροπή θα εγκρίνει πρόταση για νόμο περί δεδομένων .

Το συντονισμένο σχέδιο, σε συνδυασμό με το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο, θα υποστηρίξει ένα περιβάλλον επιτυχούς τεχνητής νοημοσύνης. Εάν θέλετε να παραμένετε ενημερωμένοι για την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο AI Watch που παρακολουθεί την ανάπτυξη, την υιοθέτηση και τον αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ευρώπη.

Πηγή άρθρου: https://data.europa.eu/

Leave a Comment