ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ένας νέος Οδηγός Οπτικοποίησης Δεδομένων απο το data.europa.eu

Στην ψηφιακή εποχή, η οπτικοποίηση δεδομένων διαδραματίζει ζωτικό ρόλο. Κάνοντας τα δεδομένα πιο κατανοητά για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, η οπτικοποίηση βοηθά στην άντληση γνώσεων και στη μετάδοση σύνθετων μηνυμάτων. Μπορεί να είναι σημαντικό σε σχεδόν οποιοδήποτε επάγγελμα και πλαίσιο. από την ανάλυση μάρκετινγκ, μέσω της χάραξης πολιτικής έως την έρευνα για το κλίμα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλοί ολοκληρωμένοι, δωρεάν πόροι για να μάθετε πώς να κάνετε εντυπωσιακές οπτικοποιήσεις δεδομένων. 

Γι’ αυτό to data.europa.eu ετοίμασς τον διαδραστικό Οδηγό Οπτικοποίησης Δεδομένων . Αποτελείται από επτά κεφάλαια και καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων που σχετίζονται με την οπτικοποίηση δεδομένων, όπως αρχές σχεδίασης, αφήγηση ιστορίας, τύπους γραφημάτων και προσβασιμότητα. 

Ελεύθερα διαθέσιμος, ο οδηγός είναι κατάλληλος για αρχάριους καθώς και για έμπειρους δημιουργούς οπτικοποίησης δεδομένων. Τα κεφάλαια ταξινομούνται με αυξανόμενη πολυπλοκότητα, αλλά αποτελούν ανεξάρτητους πόρους εκμάθησης. Μπορείτε να επιλέξετε και να επιλέξετε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν, αντί να ακολουθείτε τον οδηγό κεφάλαιο προς κεφάλαιο. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να πλοηγηθείτε στον οδηγό χρησιμοποιώντας τους πολυάριθμους συνδέσμους μέσα στα κεφάλαια.  

Ο οδηγός χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πολυμέσων, καθιστώντας τον ελκυστικό και εύκολο στην παρακολούθηση. Παρέχει πραγματικά παραδείγματα οπτικοποιήσεων δεδομένων με τη μορφή εικόνων, καθώς και διαδραστικά γραφήματα, βίντεο και άλλες διαδραστικές λειτουργίες. 

Το περιεχόμενο του οδηγού βασίζεται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπτικοποίησης δεδομένων για το προσωπικό των θεσμικών οργάνων και των οργανισμών της ΕΕ, που διοργανώθηκε το 2019 και το 2022. Έχει εμπλουτιστεί με ακαδημαϊκές γνώσεις και αναφορές για την οπτικοποίηση δεδομένων. Ο οδηγός δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με τον ειδικό οπτικοποίησης δεδομένων Maarten Lambrechts. 

Για περισσότερους πόρους για την οπτικοποίηση δεδομένω δείτε ακόμα τα μαθήματα της ακαδημίας data.europa «Εισαγωγή στην οπτικοποίηση δεδομένων» και «Εμπνέοντας μέσω της οπτικοποίησης δεδομένων» .

Πηγή άρθρου: https://data.europa.eu/

Leave a Comment