ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ανοιχτό λογισμικό & δεδομένα σε επιχειρήσεις (best practices)

H Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα σε συνεργασία με τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT, www.ekt.gr) διοργανώνουν ημερίδα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 10πμ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Σεμιναρίων) με θέμα: «Ανοιχτό λογισμικό & δεδομένα σε επιχειρήσεις (best practices)».

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών χρήσης ανοιχτού λογισμικού και δεδομένων σε επιχειρήσεις.

Στον επιχειρηματικό κόσμο είναι πια προφανές ότι οι εφαρμογές ανοικτού λογισμικού και η χρήση ανοιχτών δεδομένων έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας τους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη διεθνής έρευνα το 78% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί και βασίζεται σε κάποιο έργο ανοικτού λογισμικού.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιρειών οι οποίοι θα παρουσιάσουν με συγκεκριμένα παραδείγματα από τη δική τους εμπειρία χρήσης λύσεων Ανοιχτού Λογισμικού, τα τεχνικά και οικονομικά οφέλη που μπορούν να έχουν οι εταιρείες από τη χρήση του. Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα case studies και θα προταθούν λύσεις ΕΛ/ΛΑΚ, τόσο ως προς το γενικό λογισμικό που απαιτείται σε κάθε εταιρεία, όσο και ως προς το εξειδικευμένο λογισμικό που απαιτείται για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη έργων λογισμικού (software) και υλικού (hardware).

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την υιοθέτηση και χρήση Ανοιχτού Λογισμικού και Ανοιχτών Δεδομένων και τα οφέλη αυτών.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

Leave a Comment