ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Εργαστήριο του MyData Greece: Για μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των προσωπικών δεδομένων

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και ο ελληνικός κόμβος MyData Greece, σας καλούν στις  13 Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος (Βιβλιοθήκη (κτήριο 15)), για να παρακολουθήσετε το εργαστήριο του MyData Greece το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 17:30 και 19:30, προκειμένου να ενημερωθείτε και να συμμετέχετε στις δράσεις του MyData, σχετικά με το παρόν και το μέλλον της ρύθμισης, διαχείρισης και αξιοποίησης των δεδομένων μας. 


Σκοπός

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι διττός. Αφενός να εξετάσει τις τεχνολογικές, νομικές, επιχειρηματικές και κοινωνικές διαστάσεις της διαχείρισης και της αξιοποίησης των προσωπικών δεδομένων και αφετέρου να εξερευνήσει σχετικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά, να επεξεργαστεί  προβληματισμούς και να σχεδιάσει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας. Τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τη δημοκρατία και τα δεδομένα, την ταυτότητα και τον έλεγχο ταυτότητας, την αρχιτεκτονική του συστήματος για την επαναχρησιμοποίηση δεδομένων, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη δεοντολογία της χρήσης δεδομένων, τις εξελίξεις της πολιτικής διεθνώς, τη φορητότητα των δεδομένων και πολλά άλλα.

Σε ποιους απευθύνεται; 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νομικούς, τεχνολόγους, επιχειρήσεις και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με ιδέες και προτάσεις στη δημιουργία ανθρωποκεντρικών δομών στο χώρο του διαδικτύου και των τεχνολογιών αιχμής.  


Σχετικά με την πρωτοβουλία  MyData Global

Η MyData Global είναι μια βραβευμένη διεθνής μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Φινλανδία. Η αποστολή της MyData Global είναι να ενδυναμώνει τα άτομα βελτιώνοντας το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση όσον αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτή είναι η αλλαγή του παραδείγματος που περιγράφεται στη Διακήρυξη MyData.

Από τον Οκτώβριο του 2018 που ιδρύθηκε, η MyData Global έχει πάνω από 600 μέλη, συμπεριλαμβανομένων άνω των 80 οργανώσεων, από περισσότερες από 40 χώρες.

Το MyData Global βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν μια νέα κουλτούρα γύρω από το Διαδίκτυο νέας γενιάς για το «Δεδομένα ως ανθρώπινο δικαίωμα».

Το MyData Greece

Το  MyData Greece είναι μια κοινότητα αφιερωμένη στην προώθηση των θεμάτων της πρωτοβουλίας  MyData στην Ελλάδα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) έχει αναλάβει το MyData Greek Hub με στόχο την ανάδειξη των προσωπικών δεδομένων στην κορυφή της ατζέντας τόσο των ερευνητικών όσο και των επιχειρηματικών και των πολιτικών διεργασιών. 

Δήλωση συμμετοχής

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε αυτή φόρμα.

Leave a Comment