ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων 2020: Σάββατο 7 Μαρτίου

Το επόμενο έτος σηματοδοτεί την 10η επέτειο της Ημέρας των Ανοικτών Δεδομένων! Η Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων είναι το ετήσιο γεγονός που προσεγγίζουμε νέους ανθρώπους για να δημιουργήσουμε νέες λύσεις σε θέματα στις κοινότητές μας, χρησιμοποιώντας ανοιχτά δεδομένα.

Η επόμενη ετήσια εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020.

Την τελευταία δεκαετία, η Ημέρα των Ανοικτών Δεδομένων εξελίχθηκε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων σε μερικές πόλεις που προσπαθούν να πείσουν τις τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις για την αξία των ανοιχτών δεδομένων, σε μια πλήρως αναπτυσσόμενη κοινότητα επαγγελματιών και ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο που εργάζονται για τη χρήση των δεδομένων για τις κοινότητες τους.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Open Knowledge Foundation θα συνεχίσει με το πρόγραμμα μίνι-επιχορηγήσεων που θα δώσει μεταξύ $ 200 και $ 300 USD για να υποστηρίξει εξαιρετικά γεγονότα της ημέρας Open Data σε όλο τον κόσμο, οπότε μείνετε συντονισμένοι γι ‘αυτό.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να συνεργαστείτε στον ιστότοπο. Το opendataday.org είναι στο Github. Οι προτάσεις για βοήθεια είναι ευπρόσδεκτες και έχουμε μια δέσμη θεμάτων που θα θέλαμε να ξεπεράσουμε.

Εάν η συγγραφή κώδικα δεν είναι το αντικείμενο σας, αλλά ξέρετε μια γλώσσα εκτός από την αγγλική, μπορείτε να μεταφράσετε το https://opendataday.org/ στη γλώσσα σας ή να ενημερώσετε μία από τις άλλες εννέα γλώσσες που είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής.

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με άλλους και να διαδώσετε την Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων χρησιμοποιώντας τα # hashtags #OpenDataDay ή #ODD2020.

Για να εμπνευστείτε, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Πηγή: https://blog.okfn.org/

Leave a Comment