ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

data.europa academy: Μια πύλη γνώσης για τα ανοιχτά δεδομένα

Η πύλη ανοιχτών δεδομένων της ΕΕ https://data.europa.eu ξεκίνησε επίσημα πριν από λίγες ήμερες μία σειρά δωρεάν μαθημάτων ειδικά σχεδιασμένα για την κοινότητα των ανοιχτών δεδομένων. Τα μαθήματα της data.europa academy απευθύνονται σε όλους όσους ασχολούνται με τα δεδομένα για να τους βοηθήσει να ενημερωθούν για τα ανοιχτά δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων διαρθρώνεται σε τέσσερεις θεματικές ενότητες: 
1. Πολιτική: Μάθετε για την εφαρμογή πολιτικών ανοικτών δεδομένων, στρατηγικών, διακυβέρνησης ανοιχτών δεδομένων, προστασίας δεδομένων και κανονισμών απορρήτου. 
2. Αντίκτυπος: Κατανοήστε τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης ανοιχτών δεδομένων, πώς να τα μετρήσετε και πώς να παρακολουθήσετε τον αντίκτυπό τους. 
3. Τεχνολογία: Εξερευνήστε τις τεχνικές πίσω από τις ανοιχτές πύλες δεδομένων, μάθετε πώς λειτουργούν και πώς να δημιουργήσετε ένα ανοικτό οικοσύστημα δεδομένων για δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, γεωχωρικά δεδομένα και δεδομένα που δημιουργούνται από πολίτες. 
4. Ποιότητα: Ανακαλύψτε πώς να διευκολύνετε την ανακάλυψη δεδομένων, να δημιουργείτε πρόσβαση σε δεδομένα με τη συλλογή μεταδεδομένων και να εργάζεστε με δεδομένα υψηλής ποιότητας και διάφορα πρότυπα. 

Μπορείτε να συμμετάσχετε στα διαδικτυακά σεμινάρια και σεμινάρια κατάρτισης ή να μελετήσετε το εκπαιδευτικό υλικό με τον δικό σας ρυθμό. 

Δείτε όλα τα μαθήματα εδώ

Πηγή άρθρου: https://data.europa.eu/

Leave a Comment