ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

EU Datathon 2022: Ανακοινώθηκε ο ετήσιος διαγωνισμός ανοικτών δεδομένων της ΕΕ

Πριν από λίγες ημέρες προκηρύχθηκε ο φετινός διαγωνισμός EU Datathon, ο ετήσιος διαγωνισμός ανοικτών δεδομένων της ΕΕ. Ο Διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις των ανοικτών δεδομένων και στους προγραμματιστές εφαρμογών από όλο τον κόσμο να επιδείξουν τις δυνατότητες των ανοικτών δεδομένων, να αποκτήσουν διεθνή προβολή των καινοτόμων ιδεών τους και να ανταγωνιστούν για το μερίδιό τους στο συνολικό ποσό των 200,000 EUR και στο Public Choice Award..

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε; Είναι απλό! Να προτείνετε μια ιδέα για μια εφαρμογή που θα συνδέει και θα χρησιμοποιεί ανοικτά σύνολα δεδομένων για την αντιμετώπιση μιας από τις τέσσερις προκλήσεις:

· Πρόκληση 1: «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» 

· Πρόκληση 2: «Διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις» 

· Πρόκληση 3: «Ευκαιρίες της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις για τους νέους» 

· Πρόκληση 4: «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή» 

Η βασική προϋπόθεση για την επιτυχή υποβολή είναι ότι τουλάχιστον ένα από τα σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της αίτησής σας προέρχεται από χιλιάδες σύνολα δεδομένων που διατίθενται στο data.europa.eu. Εάν επιλέξετε τις προκλήσεις 2 ή 3, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον ένα σύνολο δεδομένων που δημοσιεύεται από το Tenders Electronic Daily (TED) της ΕΕ.

EU Datathon 2022 — εικόνα που απεικονίζει τα στάδια του διαγωνισμού

Μπορείτε να υποβάλετε την ιδέα σας μέχρι τις 31 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τους κανόνες του διαγωνισμού.

Το EU Datathon 2022 οργανώνεται από την Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβάλλει στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις και δραστηριότητες αφιερωμένες στους νέους σε όλη την Ευρώπη.

Leave a Comment