ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων 2021: Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Το Open Data Day είναι μια ετήσια γιορτή για τους λάτρεις των ανοιχτών δεδομένων παγκοσμίως και μια μεγάλη ευκαιρία για τις κοινότητες να δείξουν τα οφέλη των ανοιχτών δεδομένων και να ανακαλύψουν τι κάνουν άλλοι σε αυτόν τον τομέα.

Η γιορτή είναι ανοιχτή σε όλους, από δημόσιους υπαλλήλους που μπορούν να βοηθήσουν να βελτιώσουν τα κυβερνητικά δεδομένα, μέχρι προγραμματιστές που μπορούν να αναπτύξουν τις λύσεις για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προβλημάτων της κοινωνίας.

Σε αυτό το πνεύμα, υπάρχουν τοπικές εκδηλώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ιαπωνία και από τη Φινλανδία έως τη Νότια Αφρική. Μόνο πέρυσι στην Ευρώπη διοργανώθηκαν περισσότερες από 60 εκδηλώσεις.

Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ανοιχτά δεδομένα και τα οφέλη τους στοχεύει να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών παγκοσμίως να υιοθετήσουν πολιτικές ανοιχτών δεδομένων και να εμπνεύσουν άλλους να κάνουν το ίδιο. Η φετινή Ημέρα Ανοιχτών Δεδομένων θα δώσει επίσης μίνι επιχορηγήσεις για κοινότητες που εργάζονται σε: περιβαλλοντικά δεδομένα , τη συγκέντρωση των ροών του δημόσιου χρήματος , τη χαρτογράφηση , την ισότιμη ανάπτυξη και τα δεδομένα των ωκεανών για έναν ακμάζοντα πλανήτη .

Διαβάστε περισσότερα στο https://opendataday.org/

Leave a Comment