ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ημέρες Ανοιχτών Δεδομένων 2023: 4 -10 Μαρτίου 2023

Το Open Data Day είναι μια ετήσια γιορτή για τους λάτρεις των ανοιχτών δεδομένων παγκοσμίως και μια μεγάλη ευκαιρία για τις κοινότητες να δείξουν τα οφέλη των ανοιχτών δεδομένων και να ανακαλύψουν τι κάνουν άλλοι σε αυτόν τον τομέα.

Η γιορτή είναι ανοιχτή σε όλους, από δημόσιους υπαλλήλους που μπορούν να βοηθήσουν να βελτιώσουν τα κυβερνητικά δεδομένα, μέχρι προγραμματιστές που μπορούν να αναπτύξουν τις λύσεις για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προβλημάτων της κοινωνίας.

Σε αυτό το πνεύμα, υπάρχουν τοπικές εκδηλώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ιαπωνία και από τη Φινλανδία έως τη Νότια Αφρική. Μόνο πέρυσι στην Ευρώπη διοργανώθηκαν περισσότερες από 70 εκδηλώσεις.

Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ανοιχτά δεδομένα και τα οφέλη τους στοχεύει να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών παγκοσμίως να υιοθετήσουν πολιτικές ανοιχτών δεδομένων και να εμπνεύσουν άλλους να κάνουν το ίδιο. Οι φετινές Ημέρες Ανοιχτών Δεδομένων θα δώσουν επίσης μίνι επιχορηγήσεις για κοινότητες που εργάζονται σε θέματα Ανοιχτών δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης,

Διαβάστε περισσότερα στο https://opendataday.org/

Leave a Comment