ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Σε δημόσια διαβούλευση η ετήσια έκθεση του Υπ.Δ.Α, για την Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση των δεδομένων

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε πριν από λίγες μέρες, την ετήσια έκθεση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση των δεδομένων σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 12Γ του Ν. 4305/2014, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η διαβούλευση θα είναι ανοιχτή για σχόλια και παρατηρήσεις μέχρι τις 18 Απριλίου 2017.

Στην εισαγωγή της έκθεσης επισημαίνεται η σημασία των πολιτικών ανοιχτών δεδομένων, οι οποίες ενθαρρύνουν την ευρεία διαθεσιμότητα και την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα για προσωπικούς ή εμπορικούς σκοπούς, με ελάχιστους ή καθόλου νομικούς, τεχνικούς ή οικονομικούς περιορισμούς, και οι οποίες προωθούν την κυκλοφορία των πληροφοριών όχι μόνο για τους οικονομικούς φορείς αλλά και για το κοινό, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ταχεία ανάπτυξη υπηρεσιών που βασίζονται σε νέους τρόπους συνδυασμού και χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών και τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Το προσδοκώμενο ωφέλιμο αποτέλεσμα έγκειται στην ενίσχυση τόσο της διαφάνειας και της συμμετοχής, όσο και στην δημιουργία νέων ευκαιριών για φορείς της κοινωνίας των πολιτών και (νεοφυών) επιχειρήσεων, ώστε να παράσχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, αξιοποιώντας τα δεδομένα που προσφέρονται ανοικτά από τους δημόσιους φορείς.

Την παρούσα χρονική περίοδο, έχει συνταχθεί σχέδιο έκθεσης το οποίο αφορά την περιγραφή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, το σύνολο των ενεργειών οι οποίες ανελήφθησαν το 2016 από το Υπουργείο και τα βασικά σημεία του σχεδιασμού ως προς την πολιτική των ανοικτών δεδομένων για τα επόμενα έτη.

Η έκθεση είναι αναρτημένη στο opengov.gr και διαρθρώνεται στα παρακάτω κεφάλαια, όπου και μπορείτε να στείλετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας:

Πηγές άρθρου: http://www.aftodioikisi.gr    http://www.opengov.gr

Leave a Comment