ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ημέρες Ανοιχτών Δεδομένων της ΕΕ: 23 -25 Νοεμβρίου 2021

Το Open Knowledge Foundation συνεργάζεται με την αρμόδια Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ημέρες Ανοιχτών Δεδομένων της ΕΕ, μια εκδήλωση που έχει σαν στόχο, να τονίσει τα οφέλη των ανοιχτών δεδομένων και την επαναχρησιμοποίησή τους στον δημόσιο τομέα της ΕΕ.

Η πρώτη έκδοση των EU Open Data Days θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2021. Αυτή η μοναδική εκδήλωση θα χρησιμεύσει ως κέντρο γνώσης, προσφέροντας τα οφέλη των ανοιχτών δεδομένων στον δημόσιο τομέα της ΕΕ και μέσω αυτών σε άτομα και επιχειρήσεις.

Αυτή η πλήρως διαδικτυακή εκδήλωση θα ξεκινήσει με το EU DataViz 2021, ένα συνέδριο για ανοιχτά δεδομένα και οπτικοποίηση δεδομένων, στις 23 και 24 Νοεμβρίου. Θα κλείσει με το φινάλε του EU Datathon, του ετήσιου διαγωνισμού ανοιχτών δεδομένων, στις 25 Νοεμβρίου.

Ομιλίες στο EU DataViz 2021

Η οργανωτική ομάδα EU Open Data Days αναζητά ομιλητές για να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός πολύ σχετικού προγράμματος συνεδρίων. Είστε ειδικός σε ανοιχτά δεδομένα ή / και οπτικοποίηση δεδομένων; Σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε τις ιδέες σας, τα επιτυχημένα έργα και τις βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα της ΕΕ.

H οργανωτική ομάδα δέχεται προτάσεις από όλο τον κόσμο και από όλους τους τομείς: ακαδημαϊκός, ιδιωτικός φορέας, δημοσιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες οπτικοποίησης δεδομένων, θεσμικά όργανα της ΕΕ, εθνικές δημόσιες διοικήσεις και άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της EU DataViz.

Υποβάλετε την πρότασή σας για συνεισφορά στο συνέδριο έως τις 21 Μαΐου 2021 εδώ.

Διαγωνιστείτε στο EU Datathon 2021

Προτείνετε την ιδέα σας για μια εφαρμογή βασισμένη σε ανοιχτά δεδομένα και διαγωνιστείτε για το μερίδιό σας στο χρηματικό έπαθλο των 99.000 ευρώ. Δείξτε την αξία των ανοιχτών δεδομένων και αντιμετωπίστε μια πρόκληση που σχετίζεται με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

H οργανωτική ομάδα δέχεται ιδέες από λάτρεις των δεδομένων από όλο τον κόσμο. Ελέγξτε τους κανόνες του διαγωνισμού και για να συμμετάσχετε, υποβάλετε την πρότασή σας για αίτηση έως τις 21 Μαΐου 2021 εδώ.

Ακολουθήστε μας για περισσότερες πληροφορίες

Οι EU Open Data Days διοργανώνονται από την Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υποστήριξη του προγράμματος ISA2. Μάθετε περισσότερα στον ιστότοπο EU Open Data Days και ακολουθήστε ενημερώσεις στο Twitter @EU_opendata.

Leave a Comment