ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Cube.js: Ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα για την ανάλυση δεδομένων

Η ανάλυση δεδομένων είναι ένα πεδίο με πολλές διαθέσιμες λύσεις ανοιχτού κώδικα. Μια από αυτές είναι το Cube.js , μια πλατφόμα ανάλυσης δεδομένων ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να θεωρήσετε το Cube.js ως ένα layer μεταξύ των πηγών δεδομένων και των εφαρμογών σας.

Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, το Cube.js υποστηρίζει serverless data warehouses και τα περισσότερα σύγχρονα σχεσιακά συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων (RDBMS). Μπορείτε να εργαστείτε με οποιαδήποτε βιβλιοθήκη JavaScript για οπτικοποίηση δεδομένων και το Cube.js θα αναλάβει τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου πρόσβασης, της απόδοσης, και πολλά άλλα.

Αρχιτεκτονική Cube.js

(© 2021, Cube Dev, Inc. )

Βασικά πλεονεκτήματα

  • Το abstraction layer του: Μετά τη διαμόρφωση του Cube.js, οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τη βελτιστοποίηση απόδοσης, τη διαχείριση πόρων, την τεχνογνωσία SQL κ.λπ. Πολλοί αναφέρονται στο Cube.js ως “μαύρο κουτί” επειδή το επίπεδο abstraction layer τους βοηθά να επικεντρωθούν στην κατανόηση των δεδομένων και όχι σε άλλες λεπτομερειών.
  • Ευκολία προσαρμογής: Δεδομένου ότι το Cube.js είναι visualization-agnostic, είναι εύκολο να ενσωματωθεί σε front-end frameworks για τη δημιουργία λύσεων που μοιάζουν με την πλατφόρμα ενός χρήστη. Οι περισσότερες εμπορικές πλατφόρμες (π.χ. Looker, Tableau κ.λπ.) απαιτούν πολύ περισσότερες εργασίες προσαρμογής για να ενσωματωθούν στην υποδομή τους. Πολλοί χρήστες λένε ότι η ευκολία προσαρμογής σε συνδυασμό με το abstraction layer τους επιτρέπει να μειώσουν τον χρόνο ανάπτυξης για τις πλατφόρμες ανάλυσης δεδομένων.
  • Υποστήριξη από την κοινότητα

Για να δείτε περισσότερα για το Cube.js:

  • Μεταβείτε στη σελίδα τεκμηρίωσης , κάντε κλικ στην επιλογή Ξεκινώντας και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ενεργοποιήσετε και να εκτελέσετε το Cube.js στον φορητό υπολογιστή ή το σταθμό εργασίας σας.
  • Μόλις φτάσετε στο developer playground, θα μπορείτε να δημιουργήσετε το σχήμα δεδομένων, να εκτελέσετε ερωτήματα και να δημιουργήσετε πίνακες ελέγχου για να δείτε το Cube.js σε δράση.

Όπως με κάθε καλό πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, το Cube.js έχει πολλούς συνεισφέροντες. Αν θέλετε να δείτε pull requests (PRs) από την κοινότητα, αναζητήστε PR με την ετικέτα pr:community. Εάν επιθυμείτε να αναζητήσετε ζητήματα στα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε, αναζητήστε ζητήματα με τις ετικέτες good first issue ή help wanted.

Διαβάστε περισσότερα για το Cube.js εδώ

Πηγή άρθρου: https://opensource.com

Leave a Comment