ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Michael Brodie: Μια διαδραστική ομιλία για την επιστήμη των δεδομένων ως κλάδο- 18 Μαρτίου 2022, στις 10:00 – 12:00 (EET)

Το Archimedes/Athena RC , η νεοσύστατη Μονάδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγόριθμους, είναι περήφανη που φιλοξενεί μια ομιλία του παγκοσμίου φήμης επιστήμονα Δρ. Michael L. Brodie με θέμα «Ένα πλαίσιο αναφοράς επιστήμης δεδομένων».

Archimedes/Athena RC

Η υβριδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2022, στις 10:00 – 12:00 (EET).     

Ο ανθρώπινος συλλογισμός βασισμένος στη φιλοσοφία, τα μαθηματικά και την επιστήμη παρήγαγε τρία παραδείγματα ανακάλυψης: εμπειρισμό, επιστημονική μέθοδο και θεωρία και υπολογισμό/προσομοίωση, καθένα από τα οποία διευκολύνει τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της εποχής του και μεγάλο μέρος της ανθρώπινης γνώσης.

https://www.athenarc.gr/en/news/archimedes-research-artificial-intelligence-data-science-and-algorithmsΗ επιστήμη των δεδομένων αναδύεται ως το τέταρτο παράδειγμα ανακάλυψης που βασίζεται σε ανεξιχνίαστο συλλογισμό αλλά αντιμετωπίζει με επιτυχία προβλήματα πέρα ​​από την ανθρώπινη αντίληψη σε εύρος, κλίμακα και πολυπλοκότητα. Καθώς αναδύεται η ανεξιχνίαστη ανακαλυπτική της δύναμη, αναδεικνυόνται και οι κίνδυνοι της. Πρέπει να κατανοήσουμε την επιστήμη των δεδομένων για να επωφεληθούμε από τη δύναμή της κατά τη διαχείριση των κινδύνων της. Καθώς η επιστήμη των δεδομένων εξελίσσεται από 25+ κλάδους και χιλιάδες εφαρμογές, δεν απαιτείται συνεκτικός, ενιαίος ορισμός και λεξιλόγιο για την έρευνα, την ανάπτυξη, την πρακτική και τη διδασκαλία σε αυτό το εγγενώς πολυεπιστημονικό πεδίο.


Το Πλαίσιο Έρευνας Επιστήμης Δεδομένων παρέχει μέσα για τον ορισμό της επιστήμης των δεδομένων ως παραδείγματος ανακάλυψης και των κλάδων της επιστήμης δεδομένων εφαρμόζοντας το παράδειγμα σε συγκεκριμένα φαινόμενα, π.χ. ανακάλυψη φαρμάκων, αναγνώριση εικόνων, οικονομική πολιτική.

Αρχικά προτάθηκε ως κοινή βάση συνεργασίας και δομής για 400 επιστήμονες δεδομένων σε 20 κλάδους στο πρώτο και μεγαλύτερο Ινστιτούτο Έρευνας Επιστήμης Δεδομένων της Ευρώπης (DSRI), αναπτύσσεται για ολόκληρη την κοινότητα της επιστήμης δεδομένων και ειδικά για τους DSRI που βρίσκονται τώρα στο τα περισσότερα πανεπιστήμια. Προορίζεται ως ένα διαδικτυακό περιοδικό που αναπτύχθηκε από και για ολόκληρη την κοινότητα της επιστήμης δεδομένων.   Αυτή η διαδραστική ομιλία για την επιστήμη των δεδομένων ως κλάδο παρουσιάζει κίνητρα, σκοπό και περιεχόμενο για μέσα αντιμετώπισης ζητημάτων που προκύπτουν σε DSRI, όπως το Archimedes/Athena RC.

  Εγγραφείτε εδώ  για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω Zoom.


Γνωρίστε τον ομιλητή  

Ο Δρ. Michael L. Brodie έχει 50 χρόνια εμπειρία στην έρευνα και στην επιστήμη δεδομένων, τις βάσεις δεδομένων, τα κατανεμημένα συστήματα,, την τεχνητή νοημοσύνη και την πολυεπιστημονική επίλυση προβλημάτων. Είναι επισκέπτης υπότροφος στο DASlab, Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Κατά την περίοδο 2013-2019 ήταν Επιστήμονας Έρευνας στην Ομάδα Συστημάτων Δεδομένων στο MIT και προήδρευσε της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Insight, Ιρλανδία, ενός από τα πρώτα και μεγαλύτερα Ινστιτούτα Έρευνας Επιστήμης Δεδομένων στην Ευρώπη. Έχει Ph.D. σε βάσεις δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη και γλώσσες προγραμματισμού από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και Διδάκτωρ Επιστημών ( honoris causa ) από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας.  

Πηγή άρθρου: https://www.athenarc.gr/

Leave a Comment