ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

156 προτάσεις υποβλήθηκαν για το EUDATATHON 2022!

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το Διαγωνισμό EUDATATHON 2022 από τo data.europa.eu έληξε στις 31 Μαρτίου 2022, όπου και υποβλήθηκαν 156 προτάσεις (ένας αριθμός-ρεκόρ) για την αντιμετώπιση των φετινών προκλήσεων!

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ 

Οι προτάσεις προήλθαν από 121 ομάδες, από 38 χώρες. Η πρόκληση «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή» προσέλκυσε τον μεγαλύτερο αριθμό προτάσεων εφαρμογών (59). Ακολούθησε η πρόκληση «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» (47).   

Οι δύο άλλες προκλήσεις στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων με τη χρήση του ted.europa.eu συγκεντρώθηκαν από κοινού 50 προτάσεις, οι οποίες αναλύονται σε:   

  • Διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις (26)  
  • Ευκαιρίες δημόσιων συμβάσεων της ΕΕ για τους νέους (24)  
EU Datathon 2022 — Dahsboard που απεικονίζει τις παρατηρήσεις που ελήφθησαν

Τι θα γίνει μετά;  

Οι προτάσεις αξιολογούνται τώρα για να ξεκινήσει μια διαδικασία επιλογής σε δύο στάδια, ένα νέο χαρακτηριστικό, σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις.   

Η πρώτη φάση επιλέγει 24 ομάδες (6 ανά πρόκληση) οι οποίες στη συνέχεια θα προετοιμάσουν την πλήρη πρότασή τους για τη δεύτερη φάση επιλογής, από την οποία θα προκύψουν 12 ομάδες φιναλίστ.   

Αυτές οι 12 ομάδες φιναλίστ θα έχουν προθεσμία άνω των πέντε μηνών για να προετοιμάσουν εγκαίρως την αίτησή τους για το φινάλε της EU Datathon στις 20 Οκτωβρίου 2022.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment